BodemHelden, ontdek gezondheid vanuit het bodemleven

BodemHelden is een lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen in kleuteronderwijs en van groep 1-4, 5-6 en 7-8. Het doel is meer bewustzijn over de levende bodem en het bodemleven te krijgen door er binnen en buiten het klaslokaal in de praktijk mee aan de slag te gaan. Bodemleven zorgt namelijk voor de gezondheid van de planten, dieren en mensen.

 

Bodemhelden – groep 7 & 8

De opzet bestaat uit:

  • Een training voor de docent van een bodemexpert
  • Een makkelijk toegankelijke docentenhandleiding om binnen en buiten de klas mee aan de slag te gaan
  • Als optie kan een bezoek aan een boerderij worden gebracht, bij een ‘bodemboer’ die vanuit de bodem laat zien hoe onze gezondheid groeit.

 

HumusBox – groep 5 & 6

De humusbox is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Leer over hoe je een tuintje zelf aanlegt door te ontstenen, leer over humus,  bodemleven en natuurlijke kringlopen. Natuurlijk krijg je informatie hoe je jouw planten op een natuurlijke manier het beste verzorgt en er staan heerlijke recepten in om zelf klaar te maken. Na de les mag het boekje mee naar huis, deze zijn samen met het zaden pakket via ons te bestellen.

 

Workshop smaak en gezondheid? – Kleuterschool, groep 1 – 4

Voor de allerjongsten die nog niet kunnen lezen is er de workshop waar smaak en gezondheid vandaan komen en die eindigt bij ons Bodemleven. Er is een speciale kist ontwikkeld met diverse materialen die eenmalig wordt besteld en inclusief training wordt geleverd. De gebruiksmaterialen kunnen via ons of zelf worden besteld. Kijk hier voor meer informatie over de workshop die inclusief training wordt aangeboden zodat jullie dit volgende keer zelf kunnen doen.

 

Waarom bodemleven en humus belangrijk zijn? Kijk hier maar eens  www.helphumus.nu

Dit programma ook bij jou op school? Reserveer dan hier of vraag meer informatie aan.

  • Al eerder gedaan: op 16 scholen rondom Leiden
  • Hoeveel mensen: ruim 675 leerlingen deden al mee in september en oktober 2015
  • Tevreden? meer dan!